Apie saugų maistą iškyloje – LRT rubrikoje sveikatos ekspertas

Publikavimo data: 2017-07-03 Spausdinti Spausdinti

Į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis produktus iškylai? Kaip tinkamai ruošti maistą, kad nekiltų rūpesčių dėl sveikatos? Antradienį, 6.50 val. kviečiame žiūrėti LRT rubriką sveikatos ekspertas, kurioje svečiuosis ir į klausimus atsakys Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) Epidemiologinės priežiūros skyriaus vedėja Galina Zagrebnevienė.
 
Laidoje epidemiologė papasakos, kokiomis užkrečiamosiomis ligomis rizikuojate užsikrėsti vartodami nesaugiai paruoštą maistą iškyloje, kokį maistą rizikingiausia ruošti vasarą, kokie užkandžiai tinkamiausi iškylaujant gamtoje, kaip tinkamai paruošti ir kepti mėsą ant žarijų ir t.t. 
 
ULAC duomenimis, šiemet Lietuvoje padaugėjo susirgimų salmonelioze. Per penkerius šių metų mėnesius užregistruota 40 proc. ligos atvejų  daugiau  nei per tą patį laikotarpį pernai (atitinkamai 254 ir 351 salmoneliozės atvejis).  Vasara – tai atostogų, iškylų ir poilsio gamtoje metas. Tačiau šis metų laikas yra itin palankus plisti bakterinėms žarnyno infekcinėms ligoms, kuriomis dažniausiai užsikrečiama suvalgius patogeniniais mikroorganizmais užteršto maisto.
 
Daugiau informacijos apie žarnyno infekcijų prevenciją rasite čia.
 
Maloniai kviečiame žiūrėti!

Daugiau informacijos:
Gintarė Bazevičiūtė
Mob.8 672 94281
gintare@ulac.lt
Švietimo ir komunikacijos skyrius
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras
 

Paieška
Renginių kalendorius
Naudingos nuorodos
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras Nugalėtojų g. 14 D,, Vilnius, Vilnius. Telefonas: (8 5) 230 0125. .